Net voordat ik ontslag nam van mijn droombaan, dacht ik na over hoe het zou zijn als de wereld plots zou veranderen. Wanneer we zonder stroom en wifi met zijn allen rond een kampvuur zouden komen te zitten. “Wie zou ik willen zijn als we teruggeworpen worden op onszelf, en wat breng ik mee?”

Dat idee beangstigende me. Ik was in de veronderstelling dat ik ‘alleen maar’ slim met Excel, logistiek en inkoop was. Zonder laptop viel mijn bestaansrecht weg en voelde ik me verloren. Overtuigingen die zo echt voelde dat die emoties mij als een raket hebben voortgestuwd.

Ik dook mijn binnenwereld in om te zien wat daar lag te sluimeren en te wachten tot ik het met mijn aandacht tot leven zou blazen. Ik liep stage op plekken waar ik wilde bijdragen en vormde een community, de WE-Club, om gezamenlijk te onderzoeken hoe inclusief ondernemerschap (niet alleen ratio maar ook gevoel) eruit zou kunnen zien. En iedere zomer leerde ik een nieuw kunstje: jongleren, schminken, ukelele spelen, tarotkaarten lezen en masseren.

En NU is het hier. Structuren die wegvallen, instituten die instorten. Heel anders dan ik toen voor ogen had, maar met hetzelfde effect. Niet langer kunnen we terugvallen op een organisatie die het feestje voor ons verzorgt. Waar we kunnen aanschuiven en consumeren wat er op het programma staat.

De tijd is aangebroken dat we onszelf helemaal meenemen en inbrengen. Volledig aanwezig zijn en gaan staan, zitten, dansen met wie je bent, allemaal en helemaal. En terwijl we in alle kwetsbaarheid onze talenten inbrengen en in verwondering aan de knoppen draaien, ontstaat er een verbinding die dieper gaat en rijker voelt dan ooit tevoren.

Mijn debuut als DJ op een mini-festival, Highlands, dat we met 50 vrienden hebben georganiseerd in August 2020.

Grote anonieme en wereldwijde bedrijven en initiatieven kunnen of durven we niet meer te vertrouwen. Lokaal aanbod kunnen we beter op waarde schatten en misschien kunnen we zelfs de aanbieder in de ogen kijken om te bepalen of het zuivere koffie is. Dat past bij deze tijd. 

Vraag jezelf eens af: “Hoe zichtbaar en authentiek ben jij als ondernemer?” 

Het is steeds belangrijker om als ondernemer, zzp’er en werknemer echt je gezicht te laten zien. Letterlijk! Ben jij te vertrouwen dat je een passie hebt voor wat je aanbiedt of ‘are you in it for the money’? Op beeld en met name in een video is je energie direct voelbaar en kunnen kijkers pijlsnel een goede inschatting maken van wie ze voor zich hebben. 

Door in alle kwetsbaarheid je talenten, ervaring en kennis in te brengen, zien en herkennen mensen zich in jouw verhaal. Er ontstaat een verbinding met ‘jouw mensen’ die dieper gaat en rijker voelt dan ooit tevoren. Door authentiek zichtbaar te Zijn schep je een vertrouwensrelatie met je (potentiële) klanten. En laat vertrouwen nou aan de basis staan van iedere goede relatie!

Dus laai dat vuurtje, wat maakt dat jij ‘s morgens met goede zin je bed uitstapt, even op en maak een video over jouw passie voor je werk en klanten. Gewoon op je telefoon zonder dat je precies weet wat je gaat zeggen. Geef jezelf de ruimte om het te laten ontstaan; dat is authenticiteit. 

Foto: Mijn dochter Puk en haar grote passie: schommelen. 2016 Zandvoort bij www.ubuntubeach.nl.

Kan ik in de toekomst kijken en heb ik dit voorspeld? Nee, dit kan iedereen. Destijds bevond ik me in een fase waar ik ‘het allemaal’ even niet meer wist. In die chaos liet ik mijn denken los om de oplossing te vinden, wat mijn gevoel de gelegenheid gaf om door te dringen tot mijn bewustzijn. Daardoor was ik meer verbonden met de natuurlijke wereld en kon ik me afstemmen op ‘wat er in lucht hing’.

Ik heb inmiddels geleerd dat onze aarde in de overgangsfase naar een nieuw astrologisch tijdperk, van vissen naar waterman, zit. Een einde van een cyclus gaat gepaard gaat met een chaotische periode die voorwaardenscheppend is voor de nieuwe cyclus. Dit is een natuurlijke wetmatigheid en heet de Wet van Ritme. Hierdoor weet en vertrouw ik erop dat er een prachtige harmonieuze tijd aankomt als we eenmaal door de verzet, angst, verwarring, wanhoop heen zijn.

Het Waterman tijdperk vraagt een veranderend bewustzijn; deze nieuwe cyclus zal een tijd van eenheid, vrijheid, gelijkheid, en samenwerking zijn. Als je op de hoogte bent van de natuurlijke wetmatigheden kun je je er makkelijker op afstemmen. Het geeft rust om te weten dat deze onrustige tijd ook voorbij zal gaan en plaats maakt voor een klimaat dat beter past bij bewuste pioniers zoals jij en ik.

Maar om soepel mee te bewegen met de nieuwe tijd en in de toekomst te ‘kijken’, heb je meer nodig dan kennis. De veranderingen van de kosmos werken namelijk ook door ons lijf heen; we zijn immers net zo goed onderdeel van de natuur. Dit is de Wet van Eenheid die stelt dat alles in het universum voortkomt uit één en dezelfde Bron.

Door simpelweg de veranderende emoties te aanschouwen, welkom te heten en te doorvoelen smelt de weerstand en worden de nieuwe frequenties onderdeel van ons en dat voelt verrukkelijk levendig. Rijkdom noem ik dat!

En dat kan jij ook want je hoeft er niets meer voor te doen, juist een beetje minder ;-). ❤


Als je hier begeleiding bij wens, kun je overwegen om mee te doen aan de volgende Training Magisch Werken of mijn hulp inschakelen voor een videoportret dat we op magische wijze tot stand brengen.